Leverantörer

0-9

Minnesota Mining & Manufactering (3M) är världsledande inom ett stort antal områden och en självklar partner. En omfattande katalog med delvis unika produkter som inte går att hitta någon annanstans. Från 3M säljer vi bl a olika typer av skydd, t ex varumärket Speedglas.

>> Besök 3M’s webbplats

A

AGA behöver ingen närmare presentation, annan än att Collett Svetsmaskinservice naturligtvis är ombud för dem och har ett brett sortiment i lager för omgående leverans.

>> Besök AGA’s webbplats

 

En fransk tillverkare av rörkapar som tillhör det absoluta toppskiktet. Collett är stolta över att kunna presentera sig som Axxairs generalagentur i Sverige och vi är mycket glada över samarbetet.

>> Besök Axxairs webbplats

B

Få slår BDS på fingrarna när det gäller pelar- och magnetborrmaskiner. Finns ingen bättre i Europa. Tysk tillverkare med dansk agentur som vi har mycket goda relationer med.

>> Besök BDS’ webbplats

 

Tyska Binzel är en ledande leverantör inom svets och skärutrustning. Specialiserade på bl a slangpaket och slitdelar. Man var pionjärer inom MIG/MAG och TIG. Idag finns 800 anställda världen över.

>> Besök Binzels webbplats

Vad ska man säga om en av världens ledande tillverkare av elverktyg? Att Robert Bosch grundade verksamheten 1886? Att han 1890 skaffade nymodigheten cykel för att snabbare nå kunderna. Vi säger väl bara – titta efter den blå produktlinjen.

>> Besök Bosch webbplats

Ända sedan 1926 har Böhler levererat tillsatsmaterial av mycket hög kvalitet till svetsindustrin. Idag finns man i 80 länder världen runt och är ett naturligt val för oss på Collett.

>> Besök Böhlers webbplats

C

I maskiner och olika arbeten behövs olja som smörjmedel. Vi har valt att samarbeta med Castrol som är världsledande på området. Castrol  grundades 1899 av Charles Cheers Wakefield. Redan då var han inriktad på bra kundrelationer.

>> Besök Castrols webbplats

D

Dormer grundades ursprungligen i Sheffield, England, 1913 och är en av världens främsta tillverkare av roterande verktyg i solid hårdmetall och snabbstål. Det gäller borr, fräsar, brotschar och gängverktyg. Idag finns Dormer över hela världen, med en av sina största distributionscentraler och tillverkningsenheter praktiskt nära oss – i Svenska Halmstad.

>> Besök Dormers webbplats

Dronco levererar allt man kan behöva inom kap- och sliputrustning. För oss på Collett fyller de funktionen som prisstarkt alternativ till andra varumärken. Dessutom har de hög innovationstakt, deras målsättning är en ny produkt var 90:de dag.

>> Besök Droncos webbplats

E

När man pratar skyddshandskar och skor är det svenska Ejendals som gäller. Företaget har en mängd välkända varumärken på området och står för över 50% av försäljningen av dessa produkter.

>> Besök Ejendals webbplats

En duktig svensk tillverkare av tillsatsmaterial med säte i Partille utanför Göteborg. Elga erbjuder inte bara kvalitet utan även en oöverträffad service och support. Ett engagerat familjeföretag, precis som Collett.

>> Besök Elgas webbplats

 

ESAB är ett företag som strävar efter att bygga ett långsiktigt hållbart och globalt företag i världsklass. ESAB har ett rykte av att leverera världsledande svets- och skärlösningar, Collett är därför mycket glada över att ha ESAB som samarbetspartner.

>> Besök ESAB’s webbplats

Tysk tillverkare med svetsprodukter i absolut toppklass. EWM är drivande i branschen med 35 ingenjörer engagerade i produktutveckling. Tack vara EWMs breda utbud hittar vi alltid rätt svets för uppgiften. EWMs seriösa uppträdande på marknaden syftar till att bygga långa kundrelationer, vilket också är Colletts tänkesätt.

>> Besök EWM’s webbplats

Exact Tools har enhandskapar som slår det mesta på marknaden. Unika innovationer och nytänk är deras signum. Vi har samarbetat med detta finska företag i drygt 10 år.

>> Besök Exact Tools webbplats

F

Fumex har rötter ända tillbaks till 1940-talet då den huvudsakliga inriktningen var tillverkning av komponenter till verkstads- och fordonsindustrin. Idag är dem världsledande inom miljöteknik!

>> Besök Fumex webbplats

G

En kompetent och ledande tillverkare av gas-svetsutrustning som vi samarbetat med i 15 år. GasIQ finns i Partille vilket underlättar umgänget.

>> Besök GasIQ’s webbplats

H

Hultafors är ett ledande internationellt varumärke inom handverktyg av högsta kvalitet avsedda för hantverkare och industri. Hultafors tillhandahåller innovativa handverktyg med optimal funktion, precision och tillförlitlighet – verktyg som du alltid kan lita på.

Dessutom är dom uppfinnare av meterstocken!

>> Besök Hultafors webbplats

Hypertherms uppdrag är att förse kunderna med de bästa industriella skärlösningarna i branschen. Det är ett uppdrag som de har varit engagerad i sedan 1968 då Hypertherms grundare upptäckte ett sätt att skapa en smalare plasmabåge, kapabel att skära metall med en hastighet och precision som aldrig tidigare setts.

>> Besök Hyperterms webbplats

I

Danska Inelco är ledande en leverantör av Volframslipar och därmed en naturlig partner för oss på Collett. Produkter av mycket hög teknisk kvalitet, till det kommer unika egenskaper som skiljer dem från mängden. Neutrix slipar med inbyggda damfiltret är ett bra exempel.

>> Besök Inelcos webbplats

J

Collett är generalagent för Jankus som tillverkar rotgasutrustning för rörsvetsning. Spännande tyskt bolag som vi tror mycket på.

>> Besök Jankus webbplats

 

K

Kobelco är en modern svetsstrådstillverkare som startade 1994 med tillstånd från Kobe Steel, LTD. Genom att ta del av Kobe Steels åttioåriga erfarenhet kunde Kobelco cementera sin plats som en ledande tillverkare av svetstråd för kol- och rostfritt stål.

>> Besök Kobelcos webbplats

L

Hos Collett kan du beställa det mesta ur Lunas sortiment, och det omfattar ändå 160 000 produkter. Vi talar om ett jätteföretag med vars hjälp vi kan ta fram i princip vad som helst för händiga människor.

>> Besök Lunas webbplats

M

Makita är en av Japans främsta tillverkare av bl a skruvdragare. Här finns i själva verket rader av sladdlösa maskiner och även sådana med sladd, alla med samma höga kvalitet. Makita har svensk generalagent.

>> Besök Makitas webbplats

Ännu en tysk kvalitetstillverkare med brett utbud. Metabo är välkända för sina professionella vinkelslipar och en rad andra topp-produkter. Work, don´t play, som de säger. Svensk filial underlättar samarbete och leveranser.

>> Besök Metabos webbplats

Vårt senaste tillskott. Miller med huvudkontor Wisconsin USA tillverkar svetsar och skärutrustning. Rejäla don för tillverkning, konstruktion, flyg, motorsport, jordbruk och även marina applikationer.

>> Besök Millers webbplats

N

Nederman är kort och gott världsledande inom luftfiltrering vilket gör dem till en ovärdelig resurs för oss arbetar med svets. Vi på Collett kan inte nog understryka vikten av gott personskydd i alla lägen.

>> Besök Nedermans webbplats

P

En annan tysk kvalitestillverkare vi valt att samarbeta med är Pferd. Få kan matcha deras kunnande inom kap- och sliputrustning. Katalogen omfattar 13.000 produktnummer vilket gör det möjligt att skräddarsy optimala lösningar.

>> Besök Pferds webbplats

S

Sandvik Coromant behöver väl ingen närmare presentation. De är världsledande leverantör av verktyg, verktygslösningar och know-how till metallbearbetningsindustrin. Sandvik Coromant har 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.

>> Besök Sandvik Coromants webbplats

Från denna stora leverantör hämtar vi bl a Bacho bandsågblad. SNA är resultatet av en sammanslagning 2005 då Bahco AB och Herramientas Eurotools SA gick samman.

>> Besök SNA’s webbplats

V

Ledande företag inom framför allt plasma-skärning. Bas i USA med svensk representation i Göteborg. Var först i världen med plasmateknik och idag oumbärlig i sortimentet.

>> Besök Victors webbplats

W

Wedevåg är ett av Sveriges äldsta bruk men också namnet på ett av branschens absolut vassaste leverantörer av skärande verktyg, t ex roterande verktyg och verktyg för dragbrotschning. Företaget har anor ända från 1500-talet då Gustav Wasa efterfrågade järnproduktion. Vår relation med Wedevåg går tillbaka till 1985, en betydande tid även det.

>> Besök Wedevågs webbplats

Weldas från USA är en av våra uppskattade leverantörer av personlig skyddsutrustning. Från Welda hämtar vi såväl svetshandskar som svetsförkläden.

>> Besök Weldas webbplats

Tillverkare av bandsågblad där man ställer mycket höga krav på precision, bland annat inom bilindustrin. Wikus är naturligtvis även leverantör till Collett. Deras motto är: ”precision at the cutting point”.

>> Besök Wikus webbplats