Teknisk innesäljare/butikssäljare

 

Vi söker en teknisk innesäljare/butikssäljare att vara stationerad i våra lokaler i Täby

Collett Svetsmaskinservice AB är ett familjeägt företag med 13 anställda och en omsättning på cirka 43 miljoner kronor (2020). Företaget har sitt säte i Täby. Collett Svetsmaskinservice AB är ett så kallat ”Svetshus” vars huvudsakliga verksamhet är försäljning av svetsmaskinutrustningar och svetsrelaterade produkter. Vi för även ett stort sortiment av andra industriförnödenheter. I vårt utbud ingår även uthyrning och service/reparationer av svetsmaskinutrustningar.

Företaget grundades 1985 och är väl etablerat i branschen. Vi riktar oss i första hand till företagskunder som har verksamhet där svetsning ingår. Våra kunder finns främst inom industri & verkstad samt bygg, anläggning och underhåll. Hos oss kan man handla allt som har med svetsning att göra. Vi har ett nära samarbete med marknadsledande leverantörer och innehar några unika agenturer som vi är ensamma om att marknadsföra på den svenska marknaden.

Hos oss säljer du dock inte bara produkter, du erbjuder också support och service som skapar värde i kundernas processer.

Beslutsvägarna inom företaget är korta. Det är högt i tak. Flera av oss har jobbat ihop i många år. Trivsel och laganda är honnörsord. En tydlig entreprenörsanda genomsyrar hela företaget där kreativitet och flexibilitet är viktiga ingredienser. Vi får ofta höra att vi är vänliga och tillmötesgående och att våra kunskaper och vår lösningsorienterade förmåga skapar mervärde för våra kunder.

Vi vill vara en partner som bäst tillgodoser den professionella användarens behov och önskemål.

Vår huvudmarknad är Stor-Stockholm med omnejd. Vissa produkter säljs via återförsäljare över hela landet.

Se vår webbplats för mer information om företaget och vår verksamhet.

Om tjänsten

Som teknisk innesäljare/butikssäljare inom svets blir du en viktig del i vår organisation där du samarbetar med våra utesäljare och servicetekniker genom hela affärsprocessen för att ge våra kunder bästa, tänkbara service och rådgivning. Du kommer att arbeta i ett väl sammansvetsat gäng med ett stort utbud av produkter och lösningar. Våra kunder är proffs som bygger, installerar, reparerar och underhåller. Vår uppgift är att göra deras vardag enklare. Och vår kunskap underlättar för dem att göra ett bättre jobb. Tillsammans med dem löser du dagliga utmaningar och gör deras vardag enklare.

Du kommer att expediera kunder både i vår butik och via telefon och mejl.

Med vårt stora sortiment får du chans att arbeta med kunniga kollegor inom flera segment och roller.

Dina arbetsuppgifter är omväxlande och du kommer att arbeta med alla de uppgifter som förekommer i en butik och i en innesäljarroll såsom bl.a. rådgivning, produktval, inköp, offertförfrågningar, orderhantering, leverantörskontakter, sedvanliga butiksgöromål. Det förväntas att du tar eget ansvar och initiativ och vill vara med på vår resa att utveckla butiken och säljorganisationen mot nya framgångar.

För en driven och engagerad person är möjligheterna stora att utvecklas inom försäljning, inköp och våra olika produktområden. I en förlängning finns det även möjlighet att komma ut på fältet och jobba som utesäljare.

Om dig

Vi söker dig som vill vara med och ge våra kunder bästa tänkbara service och stödja dem med kvalificerad rådgivning.

Som innesäljare behöver du vara strukturerad, serviceinriktad och lösningsorienterad. Din bakgrund kan variera men ett tekniskt intresse och vana att arbeta administrativt kommer att hjälpa dig i din roll.

Som person är du driven, ansvarsfull, resultatinriktad och kommunikativ. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av och kunskap inom våra produktområden men framför allt ett intresse för våra produkter och vår verksamhet. Då vi har många återkommande kunder förstår du vikten av goda kundrelationer och kan skapa långsiktiga relationer. Du har lätt för att samarbeta, gillar nya utmanande situationer som utvecklar dig. Självklart är du en positiv och härlig person som gör vår arbetsplats och vår butik ännu trevligare.

Du bör ha minst gymnasieutbildning och ”hyggliga” kunskaper i engelska. Tidigare säljroll och körkort är ett krav. Ekonomiskt och tekniskt kunnande är ett önskemål.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. Engagemang, nyfikenhet och intresse är exempel på egenskaper som vi uppskattar.

Vår bransch är mycket mansdominerad. Därför ser vi gärna kvinnliga sökande.

Anställningsvillkor

Titel Innesäljare/butikssäljare

Anställningstyp Fast, tillsvidare med 6 månaders provanställning

Anställningstid 100%

Arbetstider Måndag-Fredag 07:30-16

Lön Månadslön efter överenskommelse

Tillträde Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2021-06-30. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Lämna ansökan via email till kontakt@collett.se. Ansökan kan även skickas brevledes till: Collett Svetsmaskinservice AB, Box 7115, 18712 Täby. Märk kuvertet med ”Ansökan om tjänst”. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Collett 070-762 03 29.

Varmt välkommen med din ansökan!