Collett svensk agent för BDS Maschinen

Collett Svetsmaskinservice är nu svensk agent för BDS Maschinen GmbH. Vi lanserar nu magnetborrmaskinen MAB 485 SB med svängbar basplatta. BDS senaste maskin i ProfiPLUS-kategorin för spiralborrning, brotschning, försänkning och gängning.

Så här fungerar den svängbara basplattan: placera magnetborren på ytan, aktivera magneten, lossa borrens justeringsplatta och justera borren i läge och lås. Allt sker med magneten aktiverad och därmed med högsta precision, och du kan ha borren fastkedjad under hela operationen. Säkert, precist och effektivt.

MAB 485 SB har kontinuerlig elektronisk styrning av motorns gång och hastighet. Motorn är på hela 1150 Watt och kopplad till en tvåstegs växellåda med oljebad. Den har två hastighetsområden, 50-250 varv/min och 180-450 varv/min. Den kan användas för spiralborrning, brotschning, försänkning och gängning.

MAB 485 SB har väckt uppmärksamhet runt hela världen med sin innovativa teknik.